Γλυκές Συνταγές

  • Κέικ σοκολάτας
    Κέικ σοκολάτας
    Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη άχνη για ένα λεπτό. Προσθέτετε έναν – έναν τους κρόκους από τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Κουλούρια Βανίλιας με αμύγδαλα
    Κουλούρια Βανίλιας με αμύγδαλα
    Χτυπάτε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, τη βανίλια και το πικραμύγδαλο για ένα λεπτό και μετά συνεχίζετε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Κουλούρια δίχρωμα
    Κουλούρια δίχρωμα
    Χτυπάτε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού για ένα λεπτό και μετά συνεχίζετε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Τσουρέκι με μυρωδικά
    Τσουρέκι με μυρωδικά
    Ανακατεύετε στο μπολ του μίξερ με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός τη Νωπή Μαγιά με το νερό και ½ φλιτζάνι τσαγιού Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις να γίνει προζύμι. Παράλληλα βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το γάλα, τα μυρωδικά και το αλάτι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  • Μιλφέιγ με παγωτό καϊμάκι και κόκκινα φρούτα
    Μιλφέιγ με παγωτό καϊμάκι και κόκκινα φρούτα
    Ετοιμάζετε το Παγωτό Καϊμάκι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει. Τρυπάτε τα φύλλα σφολιάτας σε διάφορα σημεία και τα ψήνετε στους 180°C αέρα για 20 λεπτά περίπου.