Λαχανικά

  • Φαλάφελ
    Φαλάφελ
    Μουλιάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Βάζετε όλα τα μυρωδικά και τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με τα ρεβίθια και το Μπέικιν Πάουντερ και τα ψιλοκόβετε (δεν τα πολτοποιείτε). Με τη βοήθεια ενός βρεγμένου κουταλιού πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι, τα αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
  • Σουφλέ με Μπεσαμέλ, σπανάκι και κιμά
    Σουφλέ με Μπεσαμέλ, σπανάκι και κιμά
    Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε τον κιμά με το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μειωθούν πολύ τα υγρά...
  • Πουρές μελιτζάνας
    Πουρές μελιτζάνας
    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και σε ένα ταψάκι που το έχετε καλύψει με αλουμινόχαρτο βάζετε τις μελιτζάνες και τις ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσουν. Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα για να καπνίσουν και να πάρουν την ωραία χαρακτηριστική μυρωδιά...
  • Ογκρατέν λαχανικών με μπεσαμέλ
    Ογκρατέν λαχανικών με μπεσαμέλ
    Κόβετε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια και το βράζετε σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά. Σε λιωμένο βούτυρο...
  • Βελουτέ σπανάκι με ρόφημα σόγιας και κεμπάπ σόγιας
    Βελουτέ σπανάκι με ρόφημα σόγιας και κεμπάπ σόγιας
    Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο και τσιγαρίζετε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι...