Καθημερινές

  • Φαλάφελ
    Φαλάφελ
    Μουλιάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Βάζετε όλα τα μυρωδικά και τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με τα ρεβίθια και το Μπέικιν Πάουντερ και τα ψιλοκόβετε (δεν τα πολτοποιείτε). Με τη βοήθεια ενός βρεγμένου κουταλιού πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι, τα αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
  • Σουφλέ με Μπεσαμέλ, σπανάκι και κιμά
    Σουφλέ με Μπεσαμέλ, σπανάκι και κιμά
    Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε τον κιμά με το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μειωθούν πολύ τα υγρά...
  • Κανελόνια με Μπεσαμέλ
    Κανελόνια με Μπεσαμέλ
    Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σβήνετε με κρασί και αλατοπιπερώνετε. Αφού πιει όλα τα νερά ρίχνετε και το σπανάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά...
  • Αλμυρό κέικ
    Αλμυρό κέικ
    Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, τη μαργαρίνη, το αλάτι , τη ζάχαρη, το ξύσμα, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι και το πιπέρι και χτυπάτε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό...
  • Κρουασάν με γέμιση κιμά
    Κρουασάν με γέμιση κιμά
    Διαλύετε τη Μαγιά στο νερό. Βάζετε στο μπολ όλα τα υλικά εκτός από τη μαργαρίνη και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα περίπου σε ζεστό μέρος. Την ανοίγετε σε ένα χοντρό φύλλο, απλώνετε τη μαλακιά μαργαρίνη και διπλώνετε στα τρία.