Γλυκά ταψιού

  • Μπουγάτσα
    Μπουγάτσα
    Βάζετε στη φωτιά όλα τα υλικά, κρατώντας 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση το μίγμα και να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνετε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα -ένα με το βούτυρο που κρατήσατε και καλύπτοντας και τα πλαϊνά του ταψιού. Απλώνετε την κρέμα και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα – ένα. Ψήνετε στους 180°C (στον αέρα) για περίπου 1 ώρα. Αφήνετε τη μπουγάτσα να κρυώσει και πασπαλίζετε με Ζάχαρη Άχνη ΓΙΩΤΗΣ και κανέλα.
  • Μπακλαβάς με παγωτό καϊμάκι
    Μπακλαβάς με παγωτό καϊμάκι
    Ετοιμάζετε το Παγωτό Καϊμάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε την κανέλα και τα καρύδια και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
  • Γαλακτομπούρεκο
    Γαλακτομπούρεκο
    Ανακατεύετε τους Κρόκους με ¼ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη. Ανακατεύετε το Σιμιγδάλι και το Καλαμποκάλευρο με λίγο κρύο γάλα. Προσθέτετε το μίγμα με τους κρόκους στο μίγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύετε.
  • Γιαουρτογλυκό Βόλου
    Γιαουρτογλυκό Βόλου
    Βάζετε στο μπολ του μίξερ τα κροκάδια με τη μισή άχνη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν...
  • Καρυδόπιτα με κρέμα
    Καρυδόπιτα με κρέμα
    Ετοιμάζετε το Μίγμα Καρυδόπιτας σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, το απλώνετε σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28-32 εκατοστά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά...