Γλυκά ταψιού

  • Μπουγάτσα
    Μπουγάτσα
    Βάζετε στη φωτιά όλα τα υλικά, κρατώντας 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση το μίγμα και να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνετε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα -ένα με το βούτυρο που κρατήσατε και καλύπτοντας και τα πλαϊνά του ταψιού. Απλώνετε την κρέμα και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα – ένα. Ψήνετε στους 180°C (στον αέρα) για περίπου 1 ώρα. Αφήνετε τη μπουγάτσα να κρυώσει και πασπαλίζετε με Ζάχαρη Άχνη ΓΙΩΤΗΣ και κανέλα.
  • Tούρτα με Φρουί Ζελέ ρόδι και εσπεριδοειδή
    Tούρτα με Φρουί Ζελέ ρόδι και εσπεριδοειδή
    Λιώνετε το βούτυρο και το προσθέτετε στο Τριμμέμο Μπισκότο και ανακατεύετε. Απλώνετε το μπισκότο πιέζοντας ελαφρώς με το πίσω μέρος του κουταλιού σε τσέρκι 20-22 εκατοστά.
  • Μπακλαβάς με παγωτό καϊμάκι
    Μπακλαβάς με παγωτό καϊμάκι
    Ετοιμάζετε το Παγωτό Καϊμάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε την κανέλα και τα καρύδια και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
  • Μιλφέιγ πορτοκάλι-γιαούρτι με σαβαγιάρ
    Μιλφέιγ πορτοκάλι-γιαούρτι με σαβαγιάρ
    Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ χρησιμοποιώντας την κρέμα γάλακτος και τον χυμό πορτοκαλιού αντί για γάλα. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε.
  • Γαλακτομπούρεκο
    Γαλακτομπούρεκο
    Ανακατεύετε τους Κρόκους με ¼ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη. Ανακατεύετε το Σιμιγδάλι και το Καλαμποκάλευρο με λίγο κρύο γάλα. Προσθέτετε το μίγμα με τους κρόκους στο μίγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύετε.