Γλυκά ταψιού

  • Χαλβάς
    Χαλβάς
    Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύετε, μέχρι να πάρουν βράση. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει, προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε, μέχρι να ροδίσει.
  • Πορτοκαλόπιτα
    Πορτοκαλόπιτα
    Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σουρωτά σε δύο ταψιά και τα βάζετε στον φούρνο στους 100°C, μέχρι να στεγνώσουν. Εναλλακτικά, τα απλώνετε από την προηγούμενη μέρα και τα αφήνετε να ξεραθούν.
  • Μπουγάτσα
    Μπουγάτσα
    Βάζετε στη φωτιά όλα τα υλικά, κρατώντας 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση το μίγμα και να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
  • Μπακλαβάς με παγωτό καϊμάκι
    Μπακλαβάς με παγωτό καϊμάκι
    Ετοιμάζετε το Παγωτό Καϊμάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε την κανέλα και τα καρύδια και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
  • Γαλακτομπούρεκο
    Γαλακτομπούρεκο
    Ανακατεύετε τους Κρόκους με ¼ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη. Ανακατεύετε το Σιμιγδάλι και το Καλαμποκάλευρο με λίγο κρύο γάλα. Προσθέτετε το μίγμα με τους κρόκους στο μίγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύετε.