Παραδοσιακές

  • Μουστοκούλουρα
    Μουστοκούλουρα
    Ζυμώνετε όλα τα υλικά στο χέρι και σχηματίζετε μπαλίτσες των 50 γρ. Φτιάχνετε τα σχήματα που θέλετε. Ψήνετε στους 170°C αέρα για 35΄.
  • Πάστα Φλώρα
    Πάστα Φλώρα
     Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ με το φτερό για 2-3΄, καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο να κρυώσει. Ανοίγετε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες στο πάχος που θέλετε.
  • Φανουρόπιτα
    Φανουρόπιτα
    Χτυπάτε το βούτυρο ή το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια το νερό, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτετε σταδιακά τη Φαρίνα με το Μπέικιν Πάουντερ...
  • Κουλουράκια Σμυρνέικα
    Κουλουράκια Σμυρνέικα
    Ανακατεύετε 2 ½ φλιτζ. τσαγιού από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις με το Μπέικιν Πάουντερ. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και τη φυτίνη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε τη ζάχαρη και μετά το κονιάκ και την αλυσίβα...
  • Κουλουράκια Κανέλας
    Κουλουράκια Κανέλας
    Βάζετε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύετε με το φτερό για 3 λεπτά περίπου. Τα βούτυρα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου...