Παραδοσιακές

  • Τσουρέκι με μυρωδικά
    Τσουρέκι με μυρωδικά
    Ανακατεύετε στο μπολ του μίξερ με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός τη Νωπή Μαγιά με το νερό και ½ φλιτζάνι τσαγιού Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις να γίνει προζύμι. Παράλληλα βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το γάλα, τα μυρωδικά και το αλάτι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  • Μπουγάτσα
    Μπουγάτσα
    Βάζετε στη φωτιά όλα τα υλικά, κρατώντας 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση το μίγμα και να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνετε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα -ένα με το βούτυρο που κρατήσατε και καλύπτοντας και τα πλαϊνά του ταψιού. Απλώνετε την κρέμα και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα – ένα. Ψήνετε στους 180°C (στον αέρα) για περίπου 1 ώρα. Αφήνετε τη μπουγάτσα να κρυώσει και πασπαλίζετε με Ζάχαρη Άχνη ΓΙΩΤΗΣ και κανέλα.
  • Μουστοκούλουρα
    Μουστοκούλουρα
    Ζυμώνετε όλα τα υλικά στο χέρι και σχηματίζετε μπαλίτσες των 50 γρ. Φτιάχνετε τα σχήματα που θέλετε. Ψήνετε στους 170°C αέρα για 35΄.
  • Πάστα Φλώρα
    Πάστα Φλώρα
     Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ με το φτερό για 2-3΄, καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο να κρυώσει. Ανοίγετε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες στο πάχος που θέλετε.
  • Φανουρόπιτα
    Φανουρόπιτα
    Χτυπάτε το βούτυρο ή το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια το νερό, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτετε σταδιακά τη Φαρίνα με το Μπέικιν Πάουντερ...