Coupe anglaise με φράουλες

Στο µπολ του µίξερ βάζετε τα ασπράδια µε την άχνη και λίγη βανίλια και τα χτυπάτε µέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτετε την πούδρα αµυγδάλου και ανακατεύετε.
Βουτυρώνετε 6 µικρά φορµάκια, πασπαλίζετε µε ζάχαρη και µοιράζετε τη µαρέγκα.
Σε ένα µεγάλο ταψί βάζετε µέχρι τη µέση νερό και τοποθετείτε τα φορµάκια. Ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 150°C (αέρα) για 15-20 λεπτά. Αφού ψηθούν τα ξεφορµάρετε για να κρυώσουν.
Ετοιµάζετε την κρέµα Anglaise: Bάζετε σε κατσαρολάκι 2 ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα, προσθέτετε το Άνθος Αραβοσίτου µε γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί, προσθέτετε την κρέµα γάλακτος, τους κρόκους και λίγη βανίλια.
Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζετε για ένα λεπτό, κατεβάζετε την κρέµα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει καλά.
Μοιράζετε την κρέµα σε 6 ποτήρια και βάζετε από πάνω τα µαρεγκάκια.
Σε κατσαρολάκι βάζετε το υπόλοιπο γάλα και όταν ζεσταθεί το κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε µέχρι να λιώσει.
Γαρνίρετε τα ποτήρια µε το γλάσο σοκολάτας και κοµµατάκια φράουλες.

  • 5 ασπράδια
  • 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • λίγη βανίλια
  • 25 γρ. (3 κουτ. σούπας) πούδρα αµυγδάλου
  • 550 ml (2¾ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 15 γρ. (3 κουτ. γλυκού)
  • Άνθος Αραβοσίτου µε γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 1 φακελάκι Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ

Για γαρνίρισµα:

  • 2-3 φράουλες
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους