Μηλόπιτα με κρέμα

Ανακατεύετε το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ με το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε λίγο να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και το μίγμα Αλεύρι-Μπέικιν Πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί (μισή ώρα περίπου). Διαλύετε το Άνθος Αραβοσίτου και τη ζάχαρη σε μισό φλιτζάνι γάλα. Στο υπόλοιπο γάλα προσθέτετε το αυγό ελαφρά χτυπημένο και το βάζετε να βράσει. Προσθέτετε το διαλυμένο Άνθος Αραβοσίτου, το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και τα βράζετε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια παχύρρεστη κρέμα. Προσθέτετε τις σταφίδες και ανακατεύετε. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα με σούστα (Νο 22-24) και απλώνετε τη ζύμη καλύπτοντας και τα πλαϊνά της φόρμας. Απλώνετε την κρέμα. Κόβετε τα μήλα σε φέτες και τα τοποθετείτε πάνω από την κρέμα. Ψήνετε στους 180°C για 1 ώρα περίπου.

Για τη ζύμη:

  • 300 γρ. (2½ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 γρ. (1 κουτ. κοφτό) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) ζάχαρη
  • 2 αυγά

Για τη γέμιση:

  • 1 φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 μεγάλα μήλα καθαρισμένα
  • 500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες ξανθές
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους