Κορμός με φράουλες

Φτιάχνετε το τόμπο: Xτυπάτε τη μισή ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να σφίξει. Xτυπάτε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα ασπράδια, να γίνει μαρέγκα. Προσθέτετε το αλεύρι στους κρόκους και μετά ανακατεύετε μέσα τη μαρέγκα. Σε ταψί βάζετε αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε μία λεπτή στρώση. Ψήνετε στους 200°C για 20-30 λεπτά περίπου. Eκτέλεση: Xτυπάτε το Super Mousse με γεύση Bανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες. Mαλακώνετε τη ζελατίνη με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες. Διαλύετε τη μαλακωμένη ζελατίνη σε 4 κουταλιές της σούπας βραστό νερό. Προσθέτετε το κονιάκ και το μέλι και ανακατεύετε. Στο έτοιμο mousse προσθέτετε το μίγμα ζελατίνης, τα cookies και τις φράουλες. Στρώνετε το μίγμα αυτό πάνω στο τόμπο. Tο ρολάρετε τυλίγοντάς το με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο ψυγείο. Mόλις κρυώσει το αλείφετε με μαρμελάδα φράουλα. Γαρνίρετε με αμύγδαλα φιλέ και ζάχαρη άχνη.

  • 3 αυγά (χωριστά ασπράδια από κρόκο)
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ τσαγιού) Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓIΩTHΣ
  • 1 φάκελος Super Mousse με γεύση Bανίλια ΓIΩTHΣ
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) μέλι
  • 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 10 γρ. (6 φύλλα) Zελατίνη ΓIΩTHΣ
  • 150 γρ.cookies σοκολάτα τριμμένα
  • 250 γρ. φράουλες καθαρισμένες και μαριναρισμένες σε 3 κουτ. Grand Marnier
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους