Τούρτα με γιαούρτι και βερίκοκο

Χτυπάτε στο μίξερ την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. Χτυπάτε επίσης 1 φάκελο Super Mousse με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες. Λιώνετε τη Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ σε 4-5 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Αναμιγνύετε το έτοιμο mousse με τη κρέμα ζαχαροπλαστικής και προσθέτετε το γιαούρτι, τη λιωμένη ζελατίνη και 2 κουταλιές schnapps ροδάκινο ή βερίκοκο από την κομπόστα στραγγισμένα και ψιλοκομμένα. Σε φόρμα τούρτας με σούστα (Νο 20-22 εκατοστά ) βάζετε το παντεσπάνι ή τα σαβαγιάρ αφού τα σιροπιάσετε από το χυμό της κομπόστας και λίγο από το schnapps ή κονιάκ. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα βερίκοκα (κομμένα στα δύο), λιώνετε 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο σε 2 κουταλιές σούπας νερό, καλύπτετε την τούρτα και πασπαλίζετε με λίγο καρύδι.

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Super Mousse με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 πάτος παντεσπάνι σοκολάτα (ή 100 γρ. σαβαγιάρ) ραντισμένο με σιρόπι κομπόστας βερίκοκο και λίγο schnapps βερίκοκο ή ροδάκινο
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. (4-5 κουτ. σούπας) schnapps βερίκοκο ή ροδάκινο
  • 10 γρ. Ζελατίνη σε Φύλλα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κομπόστα (800 γρ.) βερίκοκο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους