Πικάντικο Σπαγγέτι με Σόγια Fytro με τόνο

Κόβουμε τον τόνο σε μέτρια κυβάκια. Τεμαχίζουμε το μπρόκολο στο ίδιο μέγεθος με το ψάρι. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι. Βράζουμε το μπρόκολο χωρίς να λιώσει. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψάρι από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι. Συνεχίζουμε με τo μπρόκολο και προσθέτουμε το τσίλι, το ξύσμα από το γλυκολέμονο και το αλάτι. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Διορθώνουμε με τον χυμό του λεμονιού και το αλάτι και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με το φρέσκο κολίανδρο.

  • 1 πακέτο Σπαγγέτι με Σόγια Fytro
  • 500 γρ. φρέσκος τόνος (ή στραγγισμένος από κονσέρβα με νερό)
  • 300 γρ. μπρόκολο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 50 γρ. γλυκό τσίλι πάστα (ή εναλλακτικά μισή καυτερή πιπεριά κέρατο)
  • 1 γλυκολέμονο
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο για το ντεκόρ
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • χοντρό αλάτι
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους