Ρύζι καστανό με σολομό

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι. Ρίχνουμε τον ζωμό σιγά-σιγά και αφήνουμε να βράσει το ρύζι. Κατά διαστήματα συμπληρώνουμε υγρά. Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τον φρέσκο σολομό κομμένο σε κύβους μαζί με το φινόκιο. Όταν το ρύζι μαλακώσει προσθέτουμε τον σολομό, λίγη κρέμα γάλακτος και το σχινόπρασο. Σερβίρουμε στο πιάτο βάζοντας φέτες καπνιστού σολομού.

  • 200 γρ. Ρύζι Kαστανό Fytro
  • 200 γρ. σολομός φρέσκος
  • 100 γρ. καπνιστός σολομός
  • 30 γρ. σχινόπρασο (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο)
  • 80 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 600 γρ. ζωμός λαχανικών
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 φινόκιο
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους