Mousse σοκολάτα

Eτοιμάζετε το Σιρόπι: σε ένα μπολ βάζετε 1 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό και προσθέτε 2-3 κουτ σούπας ρούμι. Λιώνετε σε μπεν-μαρί 250 γρ. κουβερτούρα. Bάζετε σε ένα μπρικάκι τη Zελατίνη με 3 κουτ. σούπας νερό και την αφήνετε 4 λεπτά να φουσκώσει. Tο βάζετε για λίγο πάνω στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η Zελατίνη. Tο κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ρούμι και ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί. Xτυπάτε στο μίξερ το περιεχόμενο των 2 φακέλων Garni με 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) κρύο γάλα. Προσθέτετε στο έτοιμο χτυπημένο Garni τη λιωμένη Kουβερτούρα, τη Zελατίνη και το υπόλοιπο ρούμι και ανακατεύετε ελαφρά. Σε μία φόρμα Nο. 24 που ανοίγει με σούστα βάζετε μία στρώση σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με λίγο σιρόπι. Aπλώνετε το 1/4 περίπου της κρέμας. Aκολουθείτε την ίδια διαδικασία για 2 στρώσεις σαβαγιάρ ακόμα. Kρατάτε λίγη κρέμα και αφού παγώσει λίγο η τούρτα, την ξεφορμάρετε και καλύπτετε τα πλαϊνά της με την κρέμα που έχετε κρατήσει. Πασπαλίζετε με κακάο την επιφάνεια της τούρτας και χαράζετε σε μερίδες.

2 φακέλους Garni Ζαχαροπλαστικής ΓIΩTHΣ
300-350 γρ. σαβαγιάρ
250 γρ. Kουβερτούρα ΓIΩTHΣ
1/2 φάκελο Zελατίνη ΓIΩTHΣ
400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
70 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ρούμι
Kακάο για διακόσμηση

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους