Πατάτες δούκισσας

Σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και το βούτυρο και τα αφήνετε να βράσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, το περιεχόμενο του φακέλου «πουρές» , αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί και, με τη βοήθεια κορνέ, απλώνετε τον πουρέ σε σχήμα πατάτας  σχηματίζοντας 7-8 πατάτες.
Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε σε δυνατό φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα ο πουρές.

  • 1 κουτί Πουρές ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Λίγο τριμμένο τυρί
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους