Κοτόπουλο ala king

Βάζετε σε κατσαρόλα το κοτόπουλο, τα μισά κρεμμύδια, τα καρότα, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και τα φύλλα δάφνης. Τα σκεπάζετε με νερό και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Αποσύρετε από τη φωτιά και στραγγίζετε τον ζωμό χωρίς να τον πετάξετε.
Κόβετε σε κομματάκια τις πιπεριές και τα μανιτάρια και μαζί με τα υπόλοιπα κρεμμύδια τα τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο. Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε 1 φλιτζάνι τσαγιού  ζωμό κοτόπουλο και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζετε τα λαχανικά και τα προσθέτετε στο κοτόπουλο.
Σε κατσαρολάκι βάζετε 3 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το κορν φλάουρ, ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί και βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά.
Βράζετε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει ο ζωμός και περιχύνετε το κοτόπουλο.

  • 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο
  • 400 γρ. (4 μέτρια) κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 150 γρ. (4 μέτρια) καρότα ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. ( 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 80 γρ. (2 τεμάχια) πιπεριές κόκκινες
  • 80 γρ. (2 τεμάχια) πιπεριές πράσινες
  • 400 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
  • 100 ml (1/2  φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. (8 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • Αλάτι, πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους