Σπαγγέτι στον φούρνο για χορτοφάγους

Βράζετε τα σπαγγέτι ολικής.
Μουλιάζετε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τη στραγγίζετε.
Κόβετε  τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε κομματάκια και τα τσιγαρίζετε  με το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το λευκό κρασί. Προσθέτετε τα σπαγγέτι και τον κιμά και ανακατεύετε.
Βάζετε στο blender τη σάλτας ντομάτας, το αβοκάντο, τον χυμό λεμονιού και τις 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα και ανακατεύετε.
Σε κατσαρολάκι βάζετε το ρόφημα σόγιας, προσθέτετε το κορν φλάουρ, ανακατεύετε  καλά μέχρι να διαλυθεί  και βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά. Βράζετε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η κρέμα και στο τέλος προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα.
Προσθέτετε στην κρέμα όλα τα υλικά  και τη φρυγανιά κρατώντας 3 κουταλιές σούπας.
Αδειάζετε το μίγμα σε στρογγυλό λαδωμένο ταψί διαμέτρου 35 εκατοστών και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά που έχετε κρατήσει.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C  αέρα για 1 ώρα περίπου.

  • 500 γρ. Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης Fytro
  • 200 γρ. Σόγια Κιμάς Fytro
  • 300 γρ. (3-4 μέτρια) κρεμμύδια ξερά
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
  • 1 μικρός τόνος
  • 200 γρ. (1φλιτζ. τσαγιού) σάλτσα ντομάτας
  • 1 αβοκάντο
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Λίγος χυμός λεμονιού
  • 1 λίτρο Ροφημα Σόγιας Fytro
  • 100 γρ. (1φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένη φρυγανιά
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους