Καλοκαιρινή τούρτα φράουλα

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτετε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύετε. Το μίγμα είναι ρευστό.
Σε μεγάλο τετράγωνο ταψί, βάζετε αντικολλητικό χαρτί, το βουτυρώνετε και απλώνετε το μίγμα.
Ψήνετε στους 200 °C αέρα για 15-20 λεπτά.
Με τη βοήθεια ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου 24 εκατοστών κόβετε 3 πάτους.
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το περιεχόμενο του φακέλου Κρέμα Ζαχαροπλαστικής, το κακάο και 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα και χτυπάτε για 5 λεπτά. Προσθέτετε την κουβερτούρα, την οποία έχετε λιώσει πρώτα σε μπεν μαρί.
Βάζετε σε κατσαρολάκι τις φράουλες, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και το Grand  Marnier και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά.
Σε φόρμα με σούστα που ανοίγει, διαμέτρου 24 εκατοστών, βάζετε τον έναν πάτο παντεσπανιού. Απλώνετε τη μισή κρέμα και από πάνω τις μισές φράουλες. Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά και τελειώνετε με τον τελευταίο πάτο παντεσπανιού.
Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Στο  μπολ του μίξερ βάζετε  το υπόλοιπο γάλα, προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου  Garni και χτυπάτε για 5 λεπτά.
Αφαιρείτε τη φόρμα και καλύπτετε όλη την τούρτα με το έτοιμο Garni.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με ολόκληρες φράουλες.

  • 5 αυγά
  • 200 γρ. (1½  φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη ΆΝΘΟΣ
  • 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 50 γρ. (1/2  φάκελος) Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 5 γρ. (1 κουτ. σούπας) Grand Marnier
  • Λίγη βανίλια

Για το Γαρνίρισμα :

  • Ζάχαρη άχνη, φράουλες
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους