Μουσακάς με κολοκύθια και κρούστα από πουρέ πατάτας

Τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτετε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι,  την τομάτα, ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό και σιγοβράζετε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς.
Κόβετε τα κολοκύθια σε ψιλές φέτες, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε.
Ετοιμάζετε τον πουρέ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, χρησιμοποιώντας όμως μόνο γάλα. Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τα ψημένα κολοκυθάκια σε βουτυρωμένο πυρέξ 24 x 32 εκατοστά και από πάνω  στρώνετε τον κιμά, σκεπάζετε με τον πουρέ πατάτας, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

  • 10 μέτρια κολοκυθάκια
  • 500 γρ.  κιμάς μοσχαρίσιος
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 100 γρ. (1 μέτριο ) κρεμμύδι ξερό
  • 1 τομάτα
  • 1 κουτί Πουρέ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους