Napoleon μελιτζάνας με κριθαράκι με σόγια Fytro

Βράστε το Κριθαράκι με Σόγια Fytro σε 400 ml νερό (περίπου 3,5 φλιτζάνια), για 17-19 λεπτά.
Ταυτόχρονα, τηγανίστε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες.
 
Σε ατομικά, στρογγυλά φορμάκια διαμέτρου 8-9 εκ. και ύψους 5 εκ., στρώστε μια στρώση από φέτες μελιτζάνας, από πάνω μια στρώση μελιτζανοσαλάτα και από πάνω μια στρώση κολοκυθάκια τηγανιτά.
 
Προσθέστε το Κριθαράκι με Σόγια Fytro, και το μισό τριμμένο κεφαλοτύρι και περιχύστε με την κρέμα γάλακτος.
 
Κλείστε με μια στρώση μελιτζάνα τηγανιτή.
 
Προσθέστε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και βάλτε τα για 10 λεπτά σε δυνατό φούρνο (στους 220°C), μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
 
Ξεφορμάρετε και σερβίρετε αμέσως.
 
Συμβουλή: Εάν τα λαχανικά σας είναι τηγανισμένα ελαφρώς, μπορείτε να συνοδέψετε το παραπάνω φαγητό με αγελαδινό γιαούρτι με λίγα λιπαρά.

  • 2 μέτριες μελιτζάνες
  • 3 κολοκυθάκια μεγάλα
  • 120 γρ. Κριθαράκι με Σόγια Fytro
  • 100 γρ. ηλιέλαιο (για τηγάνι)
  • 1 φλιτζ. φυτική κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 300 γρ. μελιτζανοσαλάτα αγιορείτικη
  • 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους