Καστανό Ρύζι Fytro με φακές

Βράζετε σε αλατισμένο νερό τις φακές. Μετά το βράσιμο τις πλένετε (προαιρετικά) και τις στραγγίζετε.

Σε μια κατσαρόλα με 600 γραμμάρια νερό, λίγο αλάτι και το ελαιόλαδο, βράζετε το καστανό ρύζι (το οποίο το έχετε πλύνει), το κρεμμύδι, το καρότο και τα μανιτάρια. Αν χρειαστεί προσθέτετε και άλλο νερό στην πορεία.

Μόλις βράσει το ρύζι, προσθέτετε τις φακές, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και την καννέλα (1,5 γραμμάριο). Ανακατεύετε και βάζετε ελάχιστο ξύδι. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

  • 80-90 γρ. φακές
  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. Καστανό Ρύζι Fytro
  • 80-100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. καρότο καθαρισμένο (κομμένο σε κύβους)
  • 150 γρ. μανιτάρια (φρέσκα) καθαρισμένα (και πλυμένα)
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1,5 γρ. κανέλα
  • Λίγο ξύδι
  • Λίγο αλάτι
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους