Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του www.sintages-jotis.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Δείτε περισσότερα
Close Cookies notice

Μπιφτεκάκια με Κιμά Σόγιας Fytro σε αραβική πίτα

Υλικά
  • 100 γρ. Κιμάς Σόγιας Fytro
  • 120 γρ. ψιλοκομμένο πράσο
  • 70 γρ. καρότο (ψιλοκομμένο)
  • 100 γρ. κρεμμύδι
  • 100 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 φάκελος Πουρές Γιώτης
  • Λίγο αλεύρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο ξύδι
  • Αραβικές πίτες (ατομικές ή μεγάλες)
  • Ντομάτα και ρόκα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση

Βάζετε ένα ποτήρι κιμά σόγιας σε αρκετό νερό, να πάρει μια βράση. Αφήνετε 10-15 λεπτά να φουσκώσει και έπειτα πλένετε και στραγγίζετε καλά.

Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα προσθέτετε τη σόγια, το πράσο, το καρότο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Ρίχνετε νερό και αφήνετε να βράσει. Μόλις πιει τα υγρά του και απομείνουν περίπου 100 γραμμάρια νερού, προσθέτετε τη μουστάρδα και το λεμόνι. Προσθέτετε τον Πουρέ Γιώτης και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει σφιχτό μίγμα. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει.

Στη συνέχεια πλάθετε μπιφτεκάκια, τα περνάτε από αλεύρι, τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τα ραντίζετε με λίγο λάδι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 250°C περίπου) μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρετε τα μπιφτέκια σόγιας σε αραβική πίτα (που έχουμε ζεστάνει ελαφρώς) με ντομάτα και ρόκα, μαριναρισμένες σε ελαιόλαδο και ξύδι.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους