Καρυδόπιτα με κρέμα

Ετοιμάζετε το Μίγμα Καρυδόπιτας σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, το απλώνετε σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28-32 εκατοστά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Ετοιμάζετε το Σιρόπι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτοντας επιπλέον 150 γρ. ζάχαρη και 100 ml (½ φλιτζ. τσαγιού) νερό. Σιροπιάζετε και αφήνετε το γλύκισμα να κρυώσει καλά. Σε μία κατσαρόλα βάζετε 5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα, προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου Άνθος Αραβοσίτου και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί. Προσθέτετε τα 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα, την υπόλοιπη ζάχαρη και το ποτό και βάζετε το κατσαρόλι στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πάρει βράση το κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο ή τη μαργαρίνη και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει καλά. Στο μπολ του μίξερ βάζετε το υπόλοιπο γάλα (1 φλιτζ. τσαγιού), προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου garni και χτυπάτε για 5 λεπτά. Ανακατεύετε το έτοιμο garni με την κρύα κρέμα. Σερβίρετε κάθε κομμάτι Καρυδόπιτας περιχύνοντάς το με κρέμα και γαρνίροντάς το με λίγη κανέλα.

  • 1 κουτί Καρυδόπιτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 750 γρ. (3 ¾ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 1 φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 1400 ml (7 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 2 κουτ. σούπας Grand Marnier
  • 350 γρ. (1¾ φλιτζ. τσαγιού ) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φακελάκι Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • Κανέλα για το γαρνίρισμα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους