Σουφλέ με κοτόπουλο και αβοκάντο

Κόβετε σε κομματάκια το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο,
τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με το κρασί, με 1 φλιτζ. τσαγιού νερό, το κοτόπουλο σε κομματάκια, τα δαφνόφυλλα και το πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για μισή ώρα περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμα.
Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, κατεβάζετε από τη φωτιά και   στραγγίζετε.
 Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ με διαστάσεις 24 x 32 εκ. απλώνετε το ψωμί, ραντίζετε με 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα, πασπαλίζετε με το 1/3 από το τριμμένο τυρί και απλώνετε από πάνω το αβοκάντο σε φέτες.
Μετά βάζετε το κοτόπουλο με τα μυρωδικά και το γιαούρτι.
Βάζετε στο μπολ του μίξερ 5 φλιτζ. τσαγιού γάλα, προσθέτετε το περιεχόμενο των φακέλων Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και χτυπάτε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε το υπόλοιπο τυρί και στρώνετε τη μπεσαμέλ στο πυρέξ.
Ραντίζετε με το υπόλοιπο γάλα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

  • 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
  • 100 γρ. (1 τεμάχιο) κρεμμύδι ξερό
  • 50 γρ. (1 τεμάχιο) καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Λίγους κόκκους πιπέρι
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1600 ml (8 φλιτζ. τσαγιού)γάλα
  • 200 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
  • 1 αβοκάντο
  • 200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι
  • 2 φακελάκια Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους