Αρνίσιο μπούτι στον φούρνο με μυρωδικά και μαύρη ζάχαρη

Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα απλώνετε πάνω στο μπούτι.
Βάζετε στο ψυγείο το κρέας για μία ώρα περίπου να μαριναριστεί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ½ ώρα περίπου στους 200 °C αέρα.
Την πρώτη ώρα καλύπτετε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο ή ψήνετε το κρέας σε γάστρα.

  • 1 αρνίσιο μπούτι
  • 60 γρ. (½ φλιτζ. τσαγιού)  Μαύρη Ζάχαρη Fytro
  • 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
  • 2 κουτ. γλυκού εστραγκόν
  • 2,5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κανέλα
  • 2,5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 5 γρ. (½ κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους