Πλιγούρι με μπουκιές μαριναρισμένου κοτόπουλου, κολίανδρο και σιρόπι βαλσάμικο

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το πλιγούρι με 3 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό και το αφήνετε να απορροφήσει όλα τα υγρά και να μαλακώσει.
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά κομματάκια. Το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το φυστικέλαιο ή το αραβοσιτέλαιο, τη μουστάρδα και το μισό μέλι.
Σε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το πλιγούρι, τα δαμάσκηνα κομμένα σε μικρά κομμάτια, τους ηλιόσπορους , τα αμύγδαλα, το καρότο σε κύβους ,το κολίανδρο και τον μαϊντανό.
Προσθέτετε το κοτόπουλο.
Βάζετε σε κατσαρολάκι το βαλσάμικο με το μέλι να ζεσταθούν και να γίνουν σιρόπι και περιχύνετε τη σαλάτα.

  • 1 πακέτο Πλιγούρι Fytro
  • 2 στήθη Κοτόπουλου
  • 8 Δαμάσκηνα
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ηλιόσποροι
  • Λίγο φρέσκο κολίανδρο
  • Λίγος φρέσκος μαϊντανός
  • 30 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλο φιλέ άσπρο
  • 1 καρότο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • 3 κουτ. σούπας φυστικέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
  • 3 κουτ. σούπας βαλσάμικο
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης