Καυτερή σάλτσα ντομάτας με κόκκινο τσίλι

Βάζετε τα σκόρδα μαζί με το μισό ελαιόλαδο, το αλάτι και το θυμάρι σε αλουμινόχαρτο  και τα ψήνετε στο φούρνο στους 130 °C για 2 ώρες περίπου.
Βράζετε τη σάλτσα ντομάτας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτετε την πράσινη πιπεριά σε κομματάκια και το τσίλι.
Καθαρίζετε και πολτοποιείτε τα σκόρδα και τα προσθέτετε στη σάλτσα.
Σερβίρετε με κοτόπουλο στη σχάρα.

  • 300 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) χυμός PASSATA ORGANIC
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 70 γρ. (7 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 6 γρ. κόκκινο τσίλι
  • Λίγο θυμάρι
  • Λίγο χοντρό αλάτι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης