Σπαγγέτι ολικής άλεσης με πέστο

Βάζετε στο μπλέντερ τα φύλλα από τα μυρωδικά και τα αλέθετε με τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτετε το σκόρδο, το τυρί και το κουκουνάρι και τα αλέθετε.
Στο τέλος προσθέτετε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και το βούτυρο λιωμένο.
Βράζετε τα μακαρόνια και αφού τα στραγγίσετε τα περιχύνετε με τη σάλτσα πέστο.
Σερβίρετε σε πιατέλα γαρνίροντας με τα τοματίνια.

  • 1 ματσάκι  μαϊντανός
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 ματσάκι  βασιλικός
  • 200 γρ. (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο τριμμένο
  • 40 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο
  • 1 φακελάκι κουκουνάρι
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 6-7 τοματίνια για ντεκόρ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης Fytro
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης