Σούπα μινεστρόνε με κριθαράκι

Ψιλοκόβετε τα πράσα και το κρεμμυδάκι και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε τα κατεψυγμένα λαχανικά και τα αφήνετε να μαλακώσουν λίγο.
Ρίχνετε το νερό ή τον ζωμό και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το κριθαράκι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να ψηθούν όλα τα υλικά.
Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.

  • 200 γρ. (3 τεμάχια) πράσα
  • 1 πακέτο ανάμικτα λαχανικά
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλιτζάνι Κριθαράκι Fytro
  • 1200 ml (6 φλιτζ. τσαγιού) ζεστό νερό ή ζωμό από κοτόπουλο ή ζωμό από λαχανικά
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης