Σούπα μινεστρόνε με κριθαράκι

Υλικά
  • 200 γρ. (3 τεμάχια) πράσα
  • 1 πακέτο ανάμικτα λαχανικά
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλιτζάνι Κριθαράκι Fytro
  • 1200 ml (6 φλιτζ. τσαγιού) ζεστό νερό ή ζωμό από κοτόπουλο ή ζωμό από λαχανικά
Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε τα πράσα και το κρεμμυδάκι και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε τα κατεψυγμένα λαχανικά και τα αφήνετε να μαλακώσουν λίγο.
Ρίχνετε το νερό ή τον ζωμό και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το κριθαράκι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να ψηθούν όλα τα υλικά.
Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης