Σούπα με κριθαράκι σόγιας και λαχανικά «μινεστρόνε»

Υλικά
  • 120 γρ. (1/2 φλιτζ. σαγιού) Κριθαράκι Fytro
  • 80 γρ. (1 τεμάχιο) κολοκυθάκι
  • 80 γρ. (2 τεμάχια) καρότα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 60 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) αρακάς
  • 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φασόλια άσπρα
  • 2 τομάτες
  • 1600 ml (8 φλιτζ. τσαγιού) ζωμό λαχανικών
  • 6 φύλλα φρέσκος βασιλικός
  • 40 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κριθαράκι, τα λαχανικά κομμένα σε τετραγωνάκια, τον αρακά, το σκόρδο και τα φασόλια.
Προσθέτετε τον ζωμό και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα, προσθέτετε το σπανάκι, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά και σερβίρετε.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης