Κέικ μήλου χωρίς ζάχαρη

Παρασκευάζετε το Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού κρατώντας 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα. Προσθέτετε στο τέλος το καρύδι, το κονιάκ και λίγη κανέλα και χτυπάτε 1 λεπτό ακόμα. Κόβετε το 1 μήλο σε μικρά κομμάτια, το προσθέτετε στη ζύμη του κέικ και ανακατεύετε ελαφρά με ένα κουτάλι. Το δεύτερο μήλο το κόβετε σε φέτες και τις πασπαλίζετε με τη 1 κουτ. σούπας μίγματος που έχετε κρατήσει και με την υπόλοιπη κανέλα. Αδειάζετε, τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί ή φόρμα διαμέτρου περίπου 24 εκατοστά. Τοποθετείτε τις φέτες του μήλου στην επιφάνεια του κέικ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Για 17 μερίδες

  • 1 κουτί Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • 90 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού ) καρυδόψιχα τριμμένη
  • 2 πράσινα μήλα
  • 3 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης