Νηστίσιμο κέικ με μέλι

Βάζετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά του κέικ εκτός από τα αμύγδαλα και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα διαμέτρου 28 εκατοστών, αδειάζετε το μίγμα και απλώνετε από πάνω τα αμύγδαλα. Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου και αφήνετε το κέικ να κρυώσει.

  • 300 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ
  • 10 γρ. (2 κουτ. γλυκού) σόδα
  • 5 γρ. (1 κουτ. σούπας) κανέλα
  • 3 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) τζίντζερ
  • 3 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) γαρύφαλλο
  • 350 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) μέλι
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χυμός μήλου
  • 100 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) αραβοσιτέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες
  • 50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα ανάλατα
Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Σχετικές συνταγές