Πέστροφα μενιέρ, με αμύγδαλα και ρύζι

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. Αλατίζουμε το ψάρι και το τηγανίζουμε καλά και από τις 2 πλευρές.

Αφαιρούμε το ψάρι από το τηγάνι, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το αμύγδαλο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το ψάρι, συνοδεύοντάς το με το έτοιμο ρύζι και περιχύνοντάς το με τη σάλτσα λεμονιού.

  • 1 πέστροφα
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 συσκευασία Ρύζι με Φλοιό Fytro
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλο φιλέ
  • 80 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Αλάτι, πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους