Ροξάκια

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, τα 2 αυγά, τη μαγιά διαλυμένη σε μισό φλιτζάνι γάλα, το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι γάλα ακόμη και ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μία ζύμη λεία και σφικτή.

Αφαιρείτε από το μπολ τα 2/3 της ζύμης, τα ανοίγουμε σε 3 μακρόστενα φύλλα και τα αλείφουμε με αυγό .

Στη ζύμη που έμεινε στο μίξερ  προσθέτουμε το κακάο, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το υπόλοιπο γάλα και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη.

Μοιράζουμε τη ζύμη με το κακάο κατά μήκος των 3 φύλλων και τυλίγουμε ρολό.

Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και κόβουμε με ένα μαχαίρι ομοιόμορφα κομμάτια τα οποία πιέζουμε για να γίνουν επίπεδα.

Τα βάζουμε σε ταψί και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα περίπου να φουσκώσουν λίγο.

Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε  να κρυώσει λίγο.

Ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 150 °C στον αέρα για 30 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε στο χλιαρό σιρόπι καυτά τα ροξάκια και τα αφήνουμε για όσο θέλουμε να σιροπιαστούν.

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
  •  800 γρ. (6 ½ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά
  • 300 ml (1½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 35 γρ. (1½ κύβος) Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 125 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αραβοσιτέλαιο
  • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) Ακατέργαστη Ζάχαρη FYTRO
  •  
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 8 γρ. (3 κουτ. γλυκού) κανέλα
  • 100 γρ. (1 φλιζ. τσαγιού) καρύδια ψιλοκομμένα
  • 5 γρ. (2 κουτ. γλυκού) γαρύφαλλο
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  •  
  •  
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 1 κιλό (5 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 200 γρ.(1 φλιτζ. τσαγιού) γλυκόζη
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Λίγη βανίλια
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους