Τούρτα Σοκολατίνα

Χτυπάτε στο μίξερ  για 2-3 λεπτά και τους 2 φακέλους του κουτιού Sweet and Balance Μίγμα για κέικ με την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο ή τη μαργαρίνη λιωμένη και τα αυγά. Προσθέτετε  το Κακάο και 100 γραμμάρια Sweet and Balance Σοκολάτα την οποία έχετε λιώσει σε μπεν μαρί και χτυπάτε για λίγο ακόμα. Αδειάζετε τη ζύμη σε μια  βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα ή ταψί διαμέτρου 26 εκατοστά και ψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει και κόβετε αν θέλετε λίγο την πάνω πλευρά ώστε η επιφάνεια να γίνει πιο λεία. Ανακατεύετε 100 γραμμάρια γάλα (½ φλιτζ. τσαγιού), το κονιάκ και το επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη και ραντίζετε  το παντεσπάνι. Χτυπάτε τη Sweet and Balance Μίγμα για Mousse με γεύση σοκολάτα  σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού χρησιμοποιώντας γάλα. Στο τέλος προσθέτετε 100 γραμμάρια λιωμένη Σοκολάτα Sweet and Balance και συνεχίζετε το χτύπημα για μισό λεπτό ακόμα. Απλώνετε τη Mousse πάνω στο παντεσπάνι. Για να φτιάξετε το γλάσο λιώνετε σε μπεν μαρί 100 γραμμάρια Sweet and Balance Σοκολάτα, προσθέτετε 50ml ζεστό γάλα και ανακατεύετε.  Το αφήνετε να κρυώσει και το απλώνετε πάνω στην επιφάνεια της τούρτας.

  • 1 κουτί Sweet and Balance Μίγμα για κέικ
  • 1 κουτί Sweet and Balance Μίγμα για Mousse με γεύση σοκολάτα  ΓΙΩΤΗΣ
  • 300γρ. Sweet and Balance Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 3γρ. (3 κουτ. σούπας) Sweet and Balance Επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη ΓΙΩΤΗΣ
  • 10 γρ. (1 ½ κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 180ml ( 3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
  • 50γρ. ( 2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 3 αυγά
  • 550ml  (2 ¾  φλιτζ. τσαγιού) γάλα  0% ή  1,5% λιπαρά 
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ 
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης