Παρφέ με υγρό κέικ

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο με τη Κουβερτούρα Γάλακτος.
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με την Άχνη Ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά τα ανακατεύετε με τη λιωμένη Σοκολάτα. Προσθέτετε το αμύγδαλο και το ρούμι και αναμιγνύετε ελαφρά.
Αδειάζετε το μίγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με σούστες Νο.28  και ψήνετε στους 150 αέρα για 20-25 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε μικρά τετραγωνάκια.
Φτιάχνετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Προσθέτετε τη λιωμένη Κουβερτούρα Γάλακτος και τα κομματάκια κέικ και ανακατεύετε.
Αδειάζετε το μίγμα σε μία μεγάλη στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα και το βάζετε στη κατάψυξη.
Γ ια να ξεφορμάρετε το παγωτό κρατάτε τη φόρμα βυθισμένη για λίγο (περίπου μισό λεπτό)σε ζεστό νερό. Χαράζετε γύρω-γύρω με μαχαίρι  και αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα. Βάζετε το παγωτό για λίγη ώρα στην κατάψυξη.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα  και μόλις πάρει βράση, προσθέτετε την Κουβερτούρα  σε Σταγόνες. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο γλάσο σοκολάτας  με το οποίο γαρνίρετε όλη την επιφάνεια του παγωτού.
Αν θέλετε γαρνίρετε τα πλαϊνά με Νιφάδες Κουβερτούρας.

  • 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 650 ml (3 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 150 γραμ. (¾ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 πλάκα Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γραμ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
  • 3 αβγά
  • 50 γραμ. (6 κουτ. σούπας) αμύγδαλο σε πούδρα
  • 10 γραμ.(2 κουτ. σούπας) ρούμι
  • 2 φάκελα Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ (προαιρετικά)
Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους