Σαρλότ ανανά

Στραγγίζετε την κονσέρβα ανανά και κρατάτε τον χυμό.
Ζεσταίνετε τον χυμό ανανά (αν δεν είναι 1 φλιτζάνι τσαγιού συμπληρώνετε με νερό) και διαλύετε καλά το περιεχόμενο του φακέλου Φρουί Ζελέ με γεύση Ανανά ΓΙΩΤΗΣ.
Αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά το ζελέ αλλά όχι να πήξει.
Παρασκευάζετε το Super Mousse με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και ανακατεύετε με το παγωμένο ζελέ και το γιαούρτι.
Σε ειδική φόρμα για τούρτες (με σούστα Νο 24-26), τοποθετείτε περιφερειακά μπισκότα σαβαγιάρ, τα οποία έχετε κόψει στη μέση και σιροπιάσει ελαφρά με λίγο γάλα στο οποίο έχετε προσθέσει κονιάκ.
Καλύπτετε και τον πάτο της φόρμας με σαβαγιάρ και τα σιροπιάζετε επίσης.
Κόβετε σε μικρά κομματάκια τις ροδέλες του ανανά, κρατώντας 4 ολόκληρες ροδέλες για διακόσμηση.
Ανακατεύετε τα κομματάκια του ανανά με το έτοιμο mousse και το απλώνετε πάνω από τα σαβαγιάρ.

  • 1 φάκελος Super Mousse Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml γάλα
  • 1 φάκελος Φρουί ζελέ με γεύση Ανανά ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. σαβαγιάρ
  • 1 μικρή κονσέρβα ανανά Αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)
Βαθμός δυσκολίας: 5/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους