Μιλφέιγ με λεμόνι και θυμάρι

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το χυμό λεμονιού με το  Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ.

Όταν πάρει βράση αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κλωνάρι θυμαριού, σκεπάζετε το κατσαρολάκι και το αφήνετε για λίγη ώρα να αρωματιστεί ο χυμός. Σχηματίζετε τη φόρμα του Μιλφέιγ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και τοποθετείτε τα 2 φύλλα Μιλφέιγ. 

Όταν κρυώσει ο χυμός του λεμονιού, τον προσθέτετε στο μίξερ μαζί με το περιεχόμενο των φακέλων Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ και τα χτυπάτε προσθέτοντας σταδιακά το γάλα. 

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για λίγα λεπτά μέχρι να σταθεί, προσθέτετε 200 γρ. στο μίξερ με την κρέμα Μιλφέιγ και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα.

Απλώνετε τη μισή κρέμα πάνω στα φύλλα Μιλφέιγ, σκεπάζετε με τα 2 φύλλα, απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα και σκεπάζετε πάλι με τα άλλα 2 φύλλα. Τέλος απλώνετε την υπόλοιπη φυτική σαντιγί στην επιφάνεια και γαρνίρετε αν θέλετε με ξύσμα λεμονιού.  

  • 1 κουτί Μίγμα για Μιλφέιγ Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ 
  • 250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) χυμός λεμόνι 
  • 550 ml (2¾ φλιτζ. τσαγιού) γάλα 0% ή 1,5% λιπαρά 
  • 5 γρ. (5 κουτ. σούπας) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι 
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης