Γαλακτομπούρεκο

 Ανακατεύετε τους Κρόκους με ¼ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη.
 Ανακατεύετε το Σιμιγδάλι και το Καλαμποκάλευρο με λίγο κρύο γάλα.
 Προσθέτετε το μίγμα με τους κρόκους στο μίγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύετε.
 Βάζετε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και το stick βανίλιας σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρουν μία βράση.
 Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα στο μίγμα με το σιμιγδάλι.
 Βάζετε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά και ζεσταίνετε το μίγμα μέχρι να πάρει μία βράση.
 Μόλις βράσει, ρίχνετε το βούτυρο, το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, αποσύρετε από τη φωτιά σκεπάζετε την κατσαρόλα με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει η κρέμα.
 Ετοιμάζετε το Σιρόπι: βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και το Σιρόπι Γλυκόζης. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε το λεμόνι και συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν το σιρόπι γίνει χλιαρό προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά.• Σε στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 28-30 εκ. τοποθετείτε 7 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
 Στρώνετε την κρέμα και κλείνετε τα φύλλα προς τα μέσα.
 Από πάνω βάζετε 5 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
 Το μέρος των φύλλων που περισσεύει, το διπλώνετε μέσα στα πλαϊνά του ταψιού.
 Χαράζετε το φύλλο, καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε το γαλακτομπούρεκο για μία ημέρα στο ψυγείο.
 Ψήνετε στους 180°C αέρα για 50 λεπτά.
Στραγγίζετε το βούτυρο από το ταψί και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά.
 Σιροπιάζετε το ζεστό Γαλακτομπούρεκο με το κρύο σιρόπι.

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1.200 ml (6 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 220 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 90 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Σιμιγδάλι ψιλό ΑΝΘΟΣ
  • 43 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Καλαμποκάλευρο ΑΝΘΟΣ
  • 80 γρ. κρόκοι αυγού
  • 1 Stick βανίλιας
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 33 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο φρέσκο
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 1.100 ml (5 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) Σιρόπι Γλυκόζης
  • 500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/2 λεμόνι
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους