Ζυμώνετε 250 γραμμάρια (2 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με 1 ελαφρά χτυπημένο αυγό και 150 γραμμάρια (3/4 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη. Απλώνετε τη ζύμη σε ταρτιέρα (Νο 22-24), τρυπώντας την με πιρούνι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Παρασκευάζετε 1 φάκελο Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ Λεμόνι χρησιμοποιώντας αντί για γάλα, 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμό λεμονιού, 550 ml (2¾ φλιτζ. τσαγιού) νερό και 5-6 κουτ. σούπας ζάχαρη. Λίγο πριν βράσει η κρέμα προσθέτετε 3 ελαφρά χτυπημένους κρόκους αυγών. Αφού πάρει βράση, την απλώνετε. Ετοιμάζετε τη μαρέγκα με 3 ασπράδια αυγών και 100 γραμμάρια (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη. Απλώνετε πάνω στην κρέμα και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 30 λεπτά.
Lemon Pie
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. (2 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 1 Αυγό
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη.
Για την κρέμα:
- 1 φάκελο Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ Λεμόνι
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμό λεμονιού
- 550 ml νερό
- 5-6 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 3 αυγά
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
Εκτέλεση
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. (2 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 1 Αυγό
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη.
Για την κρέμα:
- 1 φάκελο Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ Λεμόνι
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμό λεμονιού
- 550 ml νερό
- 5-6 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 3 αυγά
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους