Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του www.sintages-jotis.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Δείτε περισσότερα
Close Cookies notice

Cheesecake με Φρουί Ζελέ Ρόδι

Υλικά
  • 1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση Ρόδι ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος (100 γρ.) Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ          
  • 200 γρ. τυρί σε κρέμα 
  • 6 κουτ. σούπας (60 γρ.) Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
  • 3 φύλλα Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ ή 5 γρ. (1/2 φάκελο) Ζελατίνη σε σκόνη ΓΙΩΤΗΣ
  •  50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  •  Ξύσμα μισού λεμονιού (προαιρετικά) 
  • 1 φάκελος (190 γρ.) Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ 
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Σπόρους ροδιού ή φράουλες ή ροδάκινο ή φρούτα του δάσους (ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας, εκτός από ακτινίδιο και φρέσκο ανανά)
Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε.  Αδειάζετε το μπισκότο σε μια φόρμα για τούρτες με σούστα Νο. 22-24 και το στρώνετε ομοιόμορφα πιέζοντας ελαφρά με ένα κουτάλι. Ετοιμάζετε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής και κρατάτε 3 κουταλιές σούπας, αν θέλετε, για γαρνίρισμα. Χτυπάτε το τυρί σε κρέμα με τη Ζάχαρη Άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει ομοιογενές μίγμα και το προσθέτετε στο έτοιμο Garni,  μαζί με το ξύσμα λεμονιού.  Αφήνετε τη Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ σε σκόνη να φουσκώσει για 4 λεπτά σε 4 κουταλιές σούπας κρύο νερό ή τη Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ σε φύλλα να μαλακώσει σε κρύο νερό.  Βράζετε το γάλα, προσθέτετε τη Zελατίνη, ανακατεύετε καλά και αφού κρυώσει, το προσθέτετε στο μίγμα με το Garni.  Απλώνετε πάνω στη βάση μπισκότου και τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Παρασκευάζετε το περιεχόμενο του ενός φακέλου Φρουί Ζελέ με γεύση Ρόδι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και αφήνετε να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει. Αφού πήξει τελείως η κρέμα, ρίχνετε προσεκτικά το ζελέ και τοποθετείτε το γλύκισμα στο ψυγείο. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους