Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του www.sintages-jotis.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Δείτε περισσότερα
Close Cookies notice

Πατάτες Dofen

Υλικά

• 1 ½ κιλό πατάτες μέτριες
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 80 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
• 500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
• 60 γρ. (10 κουτ. σούπας ) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
• 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
• Λίγο μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση

Πλένετε και βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και τις αφήνετε να κρυώσουν καλά. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε ροδέλες.
Τις στρώνετε σε μία μακρόστενη φόρμα, τις ραντίζετε με 2 κουταλάκια σούπας λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε με λίγη γραβιέρα και μοσχοκάρυδο.
Σοτάρετε το σκόρδο στο βούτυρο, διαλύετε το Κορν Φλάουρ στο γάλα, το προσθέτετε στο σοταρισμένο σκόρδο και σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθέτετε τη μισή γραβιέρα και απλώνετε την κρέμα πάνω από τις πατάτες.
Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C αέρα μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρετε.

 

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους