Αλμυρή τάρτα με Crème ΓΙΩΤΗΣ

Υλικά

Υλικά  για τη βάση

  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 ml νερό χλιαρό
  • 12 γρ. (1/2 κυβάκι) Μαγιά Νωπή ΓΙΩΤΗΣ
  • 15 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη

Υλικά για τη γέμιση

  • 1/2 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 50 γρ. μπέικον γαλοπούλας
  • 200 γρ. μελιτζάνες σε ροδέλες
  • 140 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • 1 μεγάλη ντομάτα σε κύβους
  • 180 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο τυρί

 

Εκτέλεση

Ζυμώνετε όλα τα υλικά της ζύμης με τον γάντζο για 10 λεπτά περίπου και τη στρώνετε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκατοστών.
Ψήνετε τις μελιζάνες στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο.
Χτυπάτε το Crème με το μισό τριμμένο τυρί μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το μπέικον σε κομματάκια και το απλώνετε πάνω από τη βάση.
Στρώνετε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα.
Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C στις αντιστάσεις για 15 λεπτά περίπου.

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους