Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του www.sintages-jotis.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Δείτε περισσότερα
Close Cookies notice

Κρέμα με πικραμύγδαλα και καρύδα

Υλικά
  • 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro
  • 250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα καρύδας
  • 30 ml (6 κουτ. σούπας) amaretto
  • 90 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 80 γρ. (½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • Λίγα αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Βάζετε σε κατσαρόλα το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro και το γάλα καρύδας, διαλύετε το  Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και τα βάζετε στη φωτιά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και βράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει το μίγμα να πήζει. Κατεβάζετε από τη φωτιά και μοιράζετε σε 5- 6 ποτήρια. Αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ.

 

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους