Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του www.sintages-jotis.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Δείτε περισσότερα
Close Cookies notice

Τούρτα παγωτό Φράουλα με γλάσο λευκής σοκολάτας

Υλικά
  • 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) κρύο γάλα
  • 190 γρ.  Μπισκότα τριμμένα
  • 200 γρ.  Κουβερτούρα  Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
  • 70 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Φρέσκιες φράουλες ή φρούτα της αρεσκεία σας 
Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι . Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μπισκότο σε μία φόρμα με σούστα (Νο 24-26) και το στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντας ελαφρά με ένα κουτάλι. Φτιάχνετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες και το αδειάζετε στη φόρμα, σχηματίζοντας ενδιάμεσα στρώσεις με το σιρόπι φράουλας. Βάζετε την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει. Λίγο πριν σερβίρετε, λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν - μαρί μαζί με  80 ml (8 κουτ. σούπας) γάλα και το αφήνετε λίγο να κρυώσει.Ξεφορμάρετε την τούρτα, χαράζοντας γύρω-γύρω με μαχαίρι και ανοίγετε τα πλαϊνά της φόρμας. Περιχύνετε την επιφάνεια με το γλάσο, γαρνίρετε με φρέσκιες φράουλες ή άλλα φρούτα της αρεσκείας σας και βάζετε την τούρτα πάλι για λίγο στην κατάψυξη.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους