Κορμός με παγωτό φράουλα και φρούτα

Υλικά
  • 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) κρύο γάλα
  • 1 φάκελoς Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 φακέλους  Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 70 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Φρέσκιες φράουλες ή φρούτα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση

Λιώνετε τον ένα φάκελο Κουβερτούρα γάλακτος σύμφωνα με τις οδηγίες. Φτιάχνετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες. Αδειάζετε το περιεχόμενο σε 2 μακρόστενες φόρμες σχηματίζοντας ενδιάμεσα γραμμές από σιρόπι φράουλας και λιωμένης  σοκολάτας . Βάζετε το παγωτό για λίγο στην κατάψυξη. Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τo Τριμμένο Μπισκότο και ανακατεύετε. Απλώνετε το μπισκότο στην επιφάνεια του παγωτού, το πιέζετε ελαφρά με ένα κουτάλι και το βάζετε πάλι στην κατάψυξη. Για να ξεφορμάρετε το παγωτό, βυθίζετε τις φόρμες για λίγο (περίπου μισό λεπτό) σε ζεστό νερό. Χαράζετε γύρω-γύρω με μαχαίρι και αναποδογυρίζετε σε 2 μακρόστενες πιατέλες. Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη. Πριν το σερβίρετε, λιώνετε την υπόλοιπη κουβερτούρα σύμφωνα με τις οδηγίες, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και σχηματίζετε γραμμές στην επιφάνεια του παγωτού. Γαρνίρετε με φρέσκιες φράουλες ή άλλα φρούτα της αρεσκείας σας.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Σχετικές συνταγές