Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του www.sintages-jotis.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Δείτε περισσότερα
Close Cookies notice

Μυρμιγκάτο

Υλικά

Υλικά για το κέικ

  • 300 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (2 φακελάκια) Τρούφα Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 20 γρ. (1 φακελάκι) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) Άχνη Ζάχαρη 
  • 5 αυγά  
  • 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • Λίγη βανίλια  

 

Υλικά για το σιρόπι

  • 300 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 250 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 50 γρ. (2 ½ κουτ. σούπας) Σιρόπι Γλυκόζης ΓΙΩΤΗΣ

 

Υλικά για το γλάσο

  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 30 γρ. (4 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • Λίγη βανίλια
Εκτέλεση

Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε στη χαμηλή ταχύτητα ένα –ένα τα αυγά, το γάλα, το κονιάκ και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, το Μπέικιν Πάουντερ, το αλάτι και την Τρούφα Σοκολάτας και αναμειγνύετε τα 2 μίγματα ανακατεύοντας με μία κουτάλα απαλά.
Αδειάζετε το μίγμα σε μία μικρή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 175°C για 45 λεπτά περίπου. Σιροπιάζετε το κέικ με το κρύο σιρόπι αφού το τρυπήσετε σε διάφορα σημεία.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει.
Διαλύετε το Κορν Φλάουρ στο γάλα, βράζετε όλα τα υλικά για το γλάσο μέχρι να πήξει αρκετά και γλασάρετε το κρύο κέικ.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους