Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του www.sintages-jotis.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Δείτε περισσότερα
Close Cookies notice

Μιλφέιγ με καφέ και καραμελωμένη σφολιάτα

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας 
  • 200 γρ. (1 ½  φλιτζ. τσαγιού) άχνη ζάχαρη 
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 5 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ 
  • 1 βάζο Μαρμελάδα Βερίκοκο FYTRO
Εκτέλεση

 Πασπαλίζετε τα φύλλα σφολιάτας με την άχνη ζάχαρη, τα τρυπάτε σε διάφορα σημεία και τα ψήνετε στους 180°C αέρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν. 
Διαλύετε τον καφέ στο γάλα και ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. 
Απλώνετε την έτοιμη κρέμα πάνω από το ένα φύλλο και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο.
Πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη, κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε. 
Tip: Αν θέλετε μπορείτε να απλώσετε μαρμελάδα πάνω από το τελευταίο φύλλο και να πασπαλίσετε με λίγη άχνη ζάχαρη. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους