Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του www.sintages-jotis.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Δείτε περισσότερα
Close Cookies notice

Μιλφέιγ με παγωτό καϊμάκι και κόκκινα φρούτα

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας 
  • 200 γρ. (1 ½  φλιτζ. τσαγιού) άχνη ζάχαρη 
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1250 ml (6 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 συσκευασία Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ
  • Φιλέ αμύγδαλο  
  • ½ κιλό κόκκινα φρούτα σε κομματάκια (βατόμουρα-φράουλες) 
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Παγωτό Καϊμάκι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
Τρυπάτε τα φύλλα σφολιάτας σε διάφορα σημεία και τα ψήνετε στους 180°C αέρα για 20 λεπτά περίπου. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σπάτε σε μεγάλα άνισα κομμάτια.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. 
Απλώνετε λίγη κρέμα πάνω σε ένα κομμάτι σφολιάτας, με κουτάλι ή με κορνέ, πασπαλίζετε με λίγα φρούτα, τοποθετείτε ένα δεύτερο κομμάτι σφολιάτας, απλώνετε λίγη κρέμα και λίγα φρούτα και σκεπάζετε με ένα τρίτο κομμάτι σφολιάτας.
Την ώρα που θα σερβίρετε, θα γαρνίρετε με μία μπάλα Παγωτό, λίγο φιλέ αμύγδαλο και λίγα κομματάκια φρούτων.

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους