Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Υλικά
  • 1 κουτί Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • 20γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 μπουκάλι Σιρόπι με γεύση σοκολάτας Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • 7 αυγά
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα ημιαποβουτυρομένο 1,5%
  • 100 γρ. (4 κουτ. σούπας) μαργαρίνη
  • 100 γρ. (4 κουτ. σούπας) βούτυρο γάλακτος
  • 10 γρ. (2 κοφτά κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 ml (½ φλιτζ. τσαγιού) χυμό πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 5 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 75 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φρυγανιά τριμμένη
  • 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) καρύδι σε πούδρα
  • 150 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) καρύδι χοντροκομμένο
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ το Μίγμα Β από το Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ με τους κρόκους των αυγών, το βούτυρο, τη μαργαρίνη, το γάλα, την πούδρα του καρυδιού, τη φρυγανιά, το γαρύφαλλο και την κανέλα μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάτε τα ασπράδια με το γλυκαντικό σε μαρέγκα.
Προσθέτετε τη μαρέγκα και τα χοντροκομμένα καρύδια στο μίξερ και ανακατεύετε ελαφριά με ένα κουτάλι. Αδειάζετε το μίγμα σε 2 στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 25 εκατοστών ή σε ένα ορθογώνιο διαστάσεων 23 x 33 εκατοστών. Ψήνετε για 45 λεπτά στο αέρα στους 150°C και 15 λεπτά στους 180°C. Αφήνετε την καρυδόπιτα να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτετε το Σιρόπι με γεύση σοκολάτα Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ και 300ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) νερό και το αφήνετε να πάρει μια βράση. Προσθέτετε το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλύκισμα. 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους