Ραβανί

Υλικά
  • 1 κουτί Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance
  • 35 γρ. (1 ¾ φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη Sweet & Balance
  • 100 γρ. (4 κουτ. σούπας) μαργαρίνη
  • 100 γρ. (4 κουτ. σούπας) βούτυρο γάλακτος
  • 250 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα ημιαποβουτυρομένο 1,5% λιπαρά
  • 100 γρ. γιαούρτι 1,5% λιπαρά
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι
  • 7 γρ. (1 ½ κοφτό κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ το Μίγμα Β από το Μίγμα για κέικ Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ με τους κρόκους, το βούτυρο και τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε στη συνέχεια το γάλα, το γιαούρτι το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το σιμιγδάλι  και το μίγμα Α από το  Μίγμα για κέικ Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ, αφού πρώτα το ανακατέψετε με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα. Χτυπάτε τα ασπράδια μαζί το 1 φλιτζ. τσαγιού  Επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ σε μαρέγκα, την προσθέτετε στο μίγμα και ανακατεύετε ελαφρά. Αδειάζετε το μίγμα σε 2 στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 25 εκατοστών ή σε ένα ορθογώνιο διαστάσεων 23 x 33 εκατοστών. Ψήνετε για 45 λεπτά στο αέρα στους 150°C και 15 λεπτά στους 180°C. Αφήνετε το ραβανί να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε 350ml (1 ¾ φλιτζ. τσαγιού) νερό με το υπόλοιπο γλυκαντικό για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλύκισμα

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους