Τούρτα με κάστανα

Βράζετε και καθαρίζετε τα κάστανα. Τα περνάτε από τη μηχανή του πουρέ.
Χτυπάτε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη πολύ καλά, κρατώντας 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη στην άκρη. Στη συνέχεια βράζετε το γάλα και το προσθέτετε σιγά-σιγά στο μίγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς. Σ΄ αυτό το μίγμα προσθέτετε τον πουρέ από κάστανα και τη βανίλια ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σε ένα ταψάκι αφού το βουτυρώσετε θα το πασπαλίστε με τη ζάχαρη που κρατήσατε θα στρώσετε τα σαβαγιάρ.
Ρίχνετε από πάνω το μίγμα και ψήνετε το γλύκισμα σε μπεν-μαρί για 45 λεπτά. Όταν ψηθεί το αφήνετε να κρυώσει. Στο διάστημα αυτό χτυπάτε το garni ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και όταν θα ξεφορμάρετε το γλύκισμα θα το γαρνίρετε με το Garni και μαρόν γλασέ.

  • 1 κιλό κάστανα
  • 1¼ κούπες ζάχαρη
  • 4 αυγά ολόκληρα και 4 κρόκοi αυγών
  • 4 κούπες γάλα
  • 1 βανίλια
  • λίγα σαβαγιάρ
  • 1 φακελάκι Garni ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους